Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 --Tamman kuvat © ransu.kuvat.fi
license CC BY-NC 3.0

Harhamieli

Kutsumanimi Armi
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 12.01.2014 Suomi  *
Säkäkorkeus 150cm
Väritys Tummanpunarautias
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso ko. HeB, re. 110cm, me. 100cm
Rekisterinumero VH13-018-0403

  Omistaja  Grille, VRL-11248

  Kasvattaja  Susiraja

---

* Ikääntyy satunnaisesti, nyt ikää 4 vuotta

Mamman kultamussukka

Armi on Susirajan ensimmäisiä kasvatteja ja se oli suuri kunnia saada täydentämään Grillen kultakokoelmaa. Tamma vaikutti lupaavalta tulevaisuuden tähdeltä, eikä siis ollut epäilystäkään etteikö sitä olisi haluttu. Armi on lupaavista ja ennestään kilpailleista sekä sijoittuneista vanhemmista. Myöskin tästä tammasta on odotettavissa todellista kilpuria estekentille. Koeratsastustilaisuudessa Armissa kiinnosti sen hyvä rakenne ja kaunis väri, unohtamattakaan todella ihmisystävällistä ja tottelevaista luonnetta. Armi on vielä todella nuori ja täten todella raaka versio hyvästä estehevosesta.


         Hoitaessa Armi on todella helppo, se ei säädä mitään ylimääräistä ja malttaa seisoa mielenkiintoisissakin tilanteissa rauhallisesti paikoillaan. Se pitää huomiosta ja tulee aina karsinan ovelle rapsutuksia kerjäämään. Armi ei hermostu nopeasti tai ihan mistä tahansa. Ukkosen jylinä ei ole siitä mitään verrattuna tyhjään muovipussiin karsinan lähistöllä. Se saattaa välillä siis sätkyä täysin arkipäiväisiä asioita, mutta niissä tilanteissa joissa muut hevoset ovat täysin hermoheikkoja on Armi tyyni kuin viilipytty. Varustus sujuu normaalin kaavan mukaan. Satula selkään ja vyö kiinni niin Armi ei edes tajua että se on jo selässä. Sama juttu suitsien kanssa. Mitä nopeammin kuolaimet saa houkuteltua sen suuhun, sen parempi. Jos niitä jää venkuttelemaan Armi nostaa nopeasti päänsä korkeuksiin eikä sitä ihan heti sieltä laske.


        Ratsastaessa Armi on vielä melko raaka ja osaamaton estehevosen alku. Se on kuitenkin erittäin hyvällä kapasiteetilla ja tottelevaisuudella varustettu, jotenka ei pitäisi kovin kauaa mennä jotta pääsemme tavoitteeseemme. Esteratsastus on ehdottomasti ja ylitsepääsemättömästi Armin intohimo ja kutsumus. Siltä löytyy vauhtia ja ponnua suurillekkin esteille ja radoille, tulevaisuudessa vieläkin suuremmille. Armi on melko haastava pitää käsissä sillä tamma todellakin syttyy ratsastajan alla eikä ole aina ihan siitä helpoimmasta päästä ohjata tai hidastaa. Kouluratsastustaidot menettelee ja niitä olisikin tarkoitus hieman vielä opetella ja parantaa. Armin askellajit ovat kimmoisat ja ehkä hieman pompottavat, mutta taitava ratsastaja istuu niissä todella hyvin. Maastossa varmajalkainen ja rauhallinen, ei säiky tai hätky mitään sen kummemmin.

      

Sukututkimus


ii Vääpeli
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut
iii K.L. Ruhtinas
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut


iie Ruusa
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut
isä Hämyhalla
suomenhevonen
Rekisteri / Omat sivut
ie Hämymuisto
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut
iei Loistokas
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut


iee Allu
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut


eii Kiirunakurkuma
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut
emä Harhakuvitelma
suomenhevonen, YLA-I, KRJ-II, SLA-II, ERJ-I
Rekisteri / Omat sivut
ei Tikkiriekko
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut
eie Hapanhaavainen
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut


eei Kirskuma
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut

ee Haihattelija
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut
eee Harmi
suomenhevonen, evm
Rekisteri / Omat sivut

   •  Armi on 1-polvinen ja sillä on 6 puolisisarusta

Jälkikasvu ja jalostusinfo

  • Armi ottaa vastaan 1-polvisia suomen(pien)hevosoreja sopimuksen mukaan.
  • Tamman varsat saavat kasvattajaliitteen Pajulehdon ******
  • Seuraava astutus: 00.00.0000 Varsa syntyy: 00.00.0000
Varsan nimi Syntynyt maailmaan Varsan isä Nykyinen omistaja
t/o. Varsan nimi 00.00.0000 Orin nimi Nimi, VRL-Tunnus

Kilpakalenteri ja valmennukset

 KRJ Koulukisojen tulokset
0 sijoitusta
 ERJ Estekisojen tulokset
0 sijoitusta
   ei kilpaillut

   ei kilpaillut

 KERJ Kenttäkisojen tulokset
0 sijoitusta
 Jaoksettomien kilpailujen tulokset
0 sijoitusta

   ei kilpaillut

-

    ei kilpaillut

-

Ruusukkeet

ei ruusukkeita

---

Valmennushistoria

Estevalmennus, valmentajana Kelly

Heti, kun Grille oli päässyt alkukäynnit läpi ja minä olin saanut jonkinlaisen esteradan koottua pyysin Grilleä menemään kevyessä ravissa hieman ympyröitä jotta Armi saataisiin veryteltyä ennen esteitä. Grille sai hevosen pidettyä hyvin hallinnassa ja pääty-ympyrät sujuivat todella hyvin. Pian pyysinkin jo käyntiä jotta voisin selittää radan. Maneesista löytyi yhteensä kuusi estettä, joista kolme olivat ristikoita, yksi oli sarja puomeja peräkkäin, yksi oli okseri ja viimeine pystyeste. Pidin esteet aluksi matalina. 
  Aluksi oli ristikkosarja jolle Grille ohjasi loistavan tien ja esteet ylittyivätkin niin, että jäi parikymmentä senttiä ilmavaraa. Jo puomeille suunnatessa Armi lähti kiihdyttämään hieman laukkaa, mutta Grille sai hyvin hidastettua sen raviin. Puomeilla tuli hieman sähläystä, koska ne olivat ravipuomeja ja Armi päätti nostaa laukan keskellä puomeja niimpä poni hieman kompuroi, mutta pian suuntasikin okserille aika kovaakin tahtia ja hyppäsi kunnon bongzai loikan sen yli. Pystyesteelle mennessä Armi heittikin jo pienimuotoisen pukin ja Grille joutui ahertamaan selässä oikein kunnolla jotta ei kuolisi ennen kuin edes olisi maassa. Seuraavalle kierrokselle nostin esteitä jonkinverran korkeammiksi. Ennen esteille menoa pyysin Grilleä laukkaamaan pari kierrosta jotta Armista saataisiin vähän ylimääräistä energiaa pois. Esteet sujuivat toisella kertaa jo paremmin, koska nyt Grille teki kokoajan puolipidätteitä ja Armi oli hieman rauhoittunut. Toisen kierroksen jälkeen huomasin, että aika oli loppua joten pyysin Grilleä tekemään loppuverkan itsenäisesti.Loppuanalyysini on se, että Armi on todella lupaava estehevonen kunhan vähän vielä rauhoittuu ja valmennus meni todella hyvin Grillen osalta.

Estevalmennus 110cm, valmentajana leah

Alkuverryttelystä ensimmäisenä suoriutuneen Grillen ja Armin kanssa aloitettiin. Ensimmäiseksi halusin kuitenkin nähdä pikaisesti ratsukon laukkatyöskentelyä. "Jää tähän nelosesteen luo isolle laukkaympyrälle, ja yritä saada Armi laukkaamaan allasi mutta silti energisesti ja hae tempo laukkaan." Armi meinasi heti lähteä kiihdyttämään alta, ja veti muutaman pukinkin kun Grille pidätteli ohjista. Tammasta saatiin hetken tappelun jälkeen kuitenkin mukavaa, letkeää mutta eteenpäinpyrkivää laukkaa. "Tule nyt samassa laukassa tämä kymppieste, ja kierrä esteet 7 ja 12, ja tule uudestaan. Niin että jäät tähän ympyrälle", sanoin kun laskin pystyn 60 senttiin. Armi lähti heti ryöstämään, ja hyppäsi turhankin kaukaa. Grille joutui todenteolla pitämään tammaa kurissa, ja muutaman pienemmän laukkavoltin jälkeen pyysin lähestymään uudestaan, jolloin Armi hyppäsi hyvin. Verkkahyppyjen jälkeen siirryimme seuraavaan tehtävään. "Tule ykkönen ja kakkonen, ja sen jälkeen kolmonen, eli sarja." Armi pysyi hyvin käsissä, ja oli innoissaan, ja näytti osaavansa homman. Korottelin esteitä aina metriin asti, jolloin laitoin kaikki esteet 80 senttiin. Selostin Grillelle radan, jonka jälkeen käskin kurveissa päästää Armia vähän enemmän, mutta ottamaan heti pidätteen ennen estettä tai jos tamma karkaa liikaa. Grille ratsastasti 1, 2 ja sarjan hyvin, nelonenkin sujui hyvin, vaikka Armi haki liikaa vasemmalle. Nelosen ja vitosen kurvissa Armi tahtoi ottaa muutaman askeleen liian kovaa, mutta Grille sai hyvin tamman taas aisoihin ennen estettä. Trippelille ja aallolle Armi tahtoi vähän jännittää, mutta muuten rata sujui hyvin. Menimme radan vielä muutaman kerran ja hioimme pieniä yksityiskohtia, jonka jälkeen ratsukko suoritti radan hienosti myös 110 sentin korkeudessa. Armista saa hyvän estehevosen, kunhan sitä muistaa ratsastaa kärsivällisesti.

Muuta huomioitavaa

  • Armi kilpailee tällähetkellä ERJ:n alaisissa kilpailuissa
  • Armi asuu ympäri vuoden pihatossa.
  • Eläinlääkäri on tarkastanut Armin 00.00.0000
  • Tamma etsii hoitajaa!
Päiväkirjamerkinnät

29.6.2014 - kirjoittanut Grille
Armin kanssa oli tarkoitus tehdä tänään piiitkä maastolenkki rennosti ilman satulaa kävellen, mutta suunnitelmat hieman muuttuivat sateen yllättäessä. Noh ei voi mitään, hain tamman kuitenkin laitumelta sisään ja harjailin sitä melko pitkään käytävällä. Armi nautti silmiinnähden saamastaan huomiosta ja myös herkut katosivat kädestä nopeasti.

Armi on virtuaalihevonen, eikä sivulla olevat kuvat ja tiedot liity toisiinsa

tämä on virtuaalitalli // this is a sim-game stable
©2019 Videlund - suntuubi.com